JetBlue Airwaysi endine piloot Clayton Osbon on 52-aastane. Kolm päeva pärast kohutavat sündmust Prantsuse Alpides, kus lennuõnnetuses hukkus kokku 150 inimest, andis mees sisse hagi oma endise tööandja vastu. Ta nõuab 14,9 miljonit dollarit. Hagi on üles ehitatud sellele, et lennufirma ei oleks tohtinud teda lendama lasta.

Osboni sõnul oli tal lennu ajal osaline ajuhäire, mille tulemusel hakkas ta lennuki vahekäigus jooksma ning karjuma religioosseid väljendeid ning rääkima terroriaktist. Mees suruti reisijate poolt maha. Teine piloot tõi lennuki alla Texases asuvas lennujaamas.

Osbon väidab, et JetBlue ei teinud midagi, et teda enne lendu peatada ja tema tervislikku seisundit kontrollida. See aga tõi mehele kaasa avaliku häbi, karjääri lõppemise ning reputatsiooni hävimise.

„JetBlue ei teinud omalt poolt midag, et veenduda, et kapten Osbon oli lendamiseks õiges konditsioonis. Sellele vaatamata, et lennule eelnesid selged ohumärgid, et ta võib vajada meditsiinilist abi," on kaebuses kirjas.

Osboni ei mõistetud toonastes sündmustes süüdi, ta kuulutati hulluks. Psühholoog ütles, et mees kannatas sügava vaimse häire või defekti all.

Lennufirmal on hea meel, et toonased sündmused sel moel lõppesid ning ülejäänud meeskonnaliikmete professionaalne töö hullema ära hoidis.

Osbon kirjutab kaebuses, et haigushoo tõttu ei ilmunud ta enne lendu toimunud meeskonnaliikmete kogunemisele ning ei vastanud ka mobiiltelefonile. Tööle jõudes oli ta räsitud olemisega ning ebakindel.

„Kapten Osboni töövorm, välimus ja käitumisviis olid kindlateks märkideks, et midagi on valesti ja ta ei olnud valmis lendama," seisab kaebuses.

Mehe väitel rikkus lennufirma tema töölepingut, kui ei suutnud kindlaks teha, kas mees on lennukõlbulik või mitte.

„JetBlue võimetus lennuk varem maa peale tuua seadsid tõsisesse ohtu nii kapten Osboni, teiste meeskonnaliikmete ning 135 reisija elud," seisab kaebuses.

Osbon ei teadnud enda sõnul enne lendu, et tal on lapsepõlves saadud peavigastuse tõttu tekkinud ajukahjustus. Haigushoog vähendas oluliselt tema võimet teha täiesti tavapäraseid tegevusi. See tekitas hallutsinatsioone ning paranoiat ja üliemotsionaalset religioosset tunnet.