“Jah, ma olin nooruses broiler. Partei on mind hoidnud ning Rain Rosimannus ja Märt Rask on mind kasvatanud, aga tunnistage endale, kallid inimesed, et te tegelikult ei väärigi minust paremat peaministrit.

Mida teeksite te peaministriga, kellel oleks Oxfordi ülikooli majandusteaduste doktori kraad või oskus hakkama saada väljaspool poliitikat? Mitte midagi,” teatas Rõivas.

Rõivase teade tuli vastusena internetti lekkinud videole, kus Rõivas imestas, et miks oma Samsungite kehva levi üle kurtvad inimesed lihtsalt iPhone’e ei osta.

Facebooki rahvas küll naeris peaministri arvamuse üle, et igaüks jaksab endale nii kallist telefoni osta, aga Rõivas oli trotslik.

“Kallid inimesed. Mina olen peaminister rahvale, kes on valmis vaatama ka 27. korda “Politseiakadeemia” kõiki osasid, kes peab ­Tanel Padarit endiselt seksikaks ja kes on valmis nimetama kaheliitristes plastpudelites ollust õlleks. Just mina olengi see, kelle te olete ära teeninud,” teatas Rõivas kõnetoolist.

“Ja üldse. Mis kriitikud olete teie, kes te kannate endiselt linna peal käies dresse ja tosse, pargite oma auto lähimale muruplatsile, et vähem kõndida, ja pahandate, et Türgi viietärnihotellid pakuvad puhkuse ajaks liiga väikeseid allahindlusi.”

Rõivas lõpetas oma kõne vihjega sellest, et ta on võib-olla isegi parem peaminister, kui eesti rahvas tegelikult väärib.

Rõivase üllatavat avaldust kommenteerides ütles sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser, et lisaks Tanel Padarile üllatab teda endiselt ka Inese jätkuv populaarsus eestlaste seas.

Eiki Nestor kinnitas mulle veel eile, et juba 25 aastat on Eestis olnud vabalt kätte saadavad nii Led Zeppelini, Deep Purple’i, Uriah Heepi, Blondie ja Queeni albumid, aga eestlased kuulavad ikka Smilersit,” imestas Mikser.

“Tõesti, taoliste tõendite valguses ei jää mul üle midagi muud, kui tunnustada, et eestlased väärivad tõesti peaministriks Rõivast ja mitte kedagi teist.”