Maailma "elavaim" lennujaam ei asu siiski kusagil kauges ja eksootilises paigas, mille nime on raske hääldada, vaid USAs. Täpsemalt siis Georgia osariigi pealinnas Atlantas.

Hartsfieldi-Jacksoni nimeline Atlanta rahvusvaheline lennujaam on seda külastavate lennureisijate arvu poolest maailma elavaim juba alates 1998. aastast.

Selle "skoor" ületab teiste suurte lennujaamade omi paari miljoni inimese võrra isegi vaiksemal ajal. Tavaliselt aga koguni kümne või enama miljoni võrra.

Näiteks 2013. aastal edestas Atlanta lennujaam külastajate arvult järgmise koha omanikku (Peking) tervelt 10,7 miljoni võrra. Kolmandaks jäänud Londoni Heathrow tulemust aga koguni 22 miljoni võrra.

Liidrikoht on seletatav lennujaama suurusega: ligi 650 000 ruutmeetrit üldpinda. Asutus teenindab tosinaid erinevaid lennufirmasid, sealhulgas suuri rahvusvahelisi.

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Craig Butz

Atlantast saab istuda otselendudele paljudesse paikadesse Põhja-, Lõuna- ja Kesk-Ameerikas ning Lääne-Euroopas, aga ka suunduda Aafrikasse, Lõuna-Koreasse, Jaapanisse ja Araabia Ühendemiraatidesse.

Kuna see ühendab õhureiside abil nii paljusid erinevaid paiku, on käibel vana nali: mine sa surres põrgusse või taevasse, esmalt lähed Atlanta lennujaama!

***

Atlanta lennujaama külastas 2013. a jooksul ca 94,4 miljonit reisijat. 2014. aasta kohta on vara öelda, puuduvad andmed terve viimase veerandi kohta. Aga esikolmik paistab ikka tavapärane: Atlanta, Peking, Heathrow.