Mõtle välja hea süžee ja pane paika üksikasjad. Parim aeg on öösel. Siis on “ohver” tõenäoliselt kodus. Õige aeg on siis, kui saad intsidendiga siduda teise juhtumi (näiteks temperatuuri mõõtmine korteris).

2. Kui õige asi käes, kutsu politsei!

Esita südantlõhestav ja detailne versioon ründamisest. Loetle tekitatud kahju. Hea, kui “tiimis” on lapsed. Nemad ei pea aktiivselt osalema, kuid laste mainimine annab loole vägevust.

3. Palu algatada kriminaalasi!

Selleks on vaja tõsist juhtumit – tervisekahju (näiteks närvivapustus) ja suur rahaline kahju (lae ja ukse purustamine käib ka). Kriminaalasi annab loole kaalu, mõjub hästi kohtus. Taotle ka tahtevastase ravi kohaldamist. Kui veab, tembeldatakse vaenlane hulluks ja pannakse hullumajja.

4. Taotle kohtult esialgse õigus-kaitse korras lähenemiskeeldu!

Esita kohtule südantlõhestav lugu perekonna (sh alaealiste laste) ründamisest. Esita kohtule kõik dokumendid, mida oled politseile kirjutanud. Politsei kiri (ükskõik millise sisuga) aitab hästi.

5. Alusta täitemenetlust!

Tee täiturile avaldus täitemenetluse algatamiseks (see ei maksa midagi) ja alusta kaebamist. Mõtle välja erinevaid lugusid. Oleks hea, kui igal lool oleks vähemalt üks tõele vastav asjaolu (näiteks intsidendi kuupäev). Psühholoogia põhitõde – kui loos on vähemalt üks tõele vastav asjaolu, siis on loo ümberlükkamine oluliselt keerulisem kui täiesti väljamõeldud loo puhul.

6. Kaeba politseisse, tee väljakutseid!

Kohtutäiturile väljamõeldud lood sobivad ka politseile. Kirjuta, kuidas sind pidevalt terroriseeritakse, kuidas su abikaasa ja lapsed kardavad. Tee ka suulisi väljakutseid. Eriti hästi lähevad koduvägivalla kaebused. Kui “süüdlast” parasjagu kohal ei ole, siis ole rahulik, küll ta üles otsitakse ja kohale tuuakse. Vaenlase päev jälle rikutud.

7. Pöördu kohtusse, kirjuta veel kaebusi!

Kohtutäiturile ja politseile saadetud kaebused saada ka kohtule. See näitab, et vaenlane on tõeliselt kuritegelik. Tee kohtusse taotlus, et politseilt nõutaks välja “vaenlase” toimik. Sealt saab kohtuasja juurde hulga väärtuslikku komprat.

8. Kirjuta oma kannatustest ka prokuratuuri ja linnavõimudele!

Kui veab, alustavad ka nemad menetlust. Kõik menetlused tulevad vaid kasuks.

9. Kui krimiasja ei tule ja politsei on loid, kaeba nende peale!

On tõenäoline, et politsei väsib pikapeale. Nende “elavdamiseks” esita kaebusi.

10. Kirjuta jälle kohtule!

Peaasi, et menetlus ei lõpeks. Menetluse jätkamiseks tee kohtule pidevalt taotlusi. Iga taotlus võtab vähemalt kuu aega. See ei maksa midagi. Annab vastaspoolele ja kohtule tööd. Ja ei lase menetlusel lõppeda. Tähtis on, et esialgne õiguskaitse kestaks.

Kui oled edukas, saad vaenlasest lahti. Looda selle peale, et enamik inimesi tõmbab kõrvad lonti ja annab alla. Rahaline kahju on talle garanteeritud.

Õppematerjali koostas Jaani õde, kes on õppinud juurat.