1. Iirimaal panevad naised padja alla puuvõõriku lehti. Väidetavalt võib nii naeratada õnn ja uuel aastal mehe majja tuua. Iiri traditsioonis usutakse samuti, et nii käitudes hoitakse endast halb õnn eemal.

2. Taanis visatakse naabrite uste vastu nõusid puruks. Olgu selleks siis taldrik või tass, igatahes tuleb see vastu naabri ust kildudeks visata. Perekond, kes kõige rohkem kilde leiab, on ka uuel aastal kõige õnnelikum.

3. Mehhiklased võtavad hingedega ühendust. Sügavalt usklikud mehhiklased on veendunud, et vana-aastaõhtu on just see aeg, mil lähedaste hingedega ühendust võtma peab. Neilt küsitakse nõu ja abi, kõik mured leiavad vastuse.

4. Filipiinlased tõmbavad selga täpilised riided. Kujuta ette, kui mõnusalt kirev on üks tänav täis täppidesse riietatud naisi ja mehi! Samuti süüakse ümara laua taga ja neid vilju, millel on ümar kuju. Täpid toovad raha — on nad ju mündi kujuga!

5. Šotlased elavad aga ohtlikku elu! Nimelt toimub vana-aastaõhtul Hogmany festival, milles osalevad mehed, kes kõndides enda peakohal suuri tulepalle hoiavad. See toob rahvale puhtust ja päikest.

6. Ecuadoris põletatakse hernehirmutisi. Kui südaöö hakkab lähenema, siis kogunevad inimesed valmisehitatud hernehirmutiste juurde ning panevad need siis põlema. Nii hävitatakse uskumuse kohaselt kõik halb, mis möödunud 12 kuu jooksul juhtus.

7. “Õhtusöök ühele” on populaarne ka Saksamaal. Nii nagu Eestiski, näidatakse ka Saksamaal igal aastal vähemalt korra “Õhtusööki ühele”. Sakslased naudivad seda just vana-aastaõhtul. Ja keegi ei ole tüdinud!

8. Tšiilis võetakse uus aasta vastu surnuaias. Talcas, väikeses tšiili linnas peetakse uusaastapidustusi surnuaias. Sest vaid nii saadakse peol olla koos nendega, kes siit ilmast juba lahkunud on. Mõnevõrra veider, kuid siiski omamoodi ilus traditsioon.

9. Ameerikas toob õnne ja armastust südaöine suudlus. Mis muudab uue aasta ilusaks? Kesköö suudlemine! Olgu selleks siis kallim või võõras, ilma musita igatahes ei taha keegi jääda.

10. Mehhikos, Brasiilias ja Boliivias tuleb vana-aastaõhtul jalga panna värvilised aluspüksid. Nii on uus aasta õnne ja rõõmu täis.

Allikas: Smashinglists