Roomas on tänu linnavalitsuse äraostmisele tekkinud täielik kommunaalmaffia, "Mafia Capitale".
Mafia Capitalel on sidemed paremäärmuslike poliitikutega. See eristab grupeeringut Sitsiilia Cosa Nostrast või Naapoli Camorrast. 

Mafia Capitalet juhib ühesilmne neofašist Massimo Carminati, kes kunagi oli jõhkra paremäärmusliku grupeeringu liige, kes õhkas 1980-ndal aastal Bologna raudteejaama. Suri 80 inimest. 

Hiljem sai ühesilmne mafioosi 10 aastat vanglat narkokauplemise eest. Ülbe kuju on sisse võetud pseudofilosoofiast, kogub peale miljonite eurode veel ka kunsti: Andy Warholit ja Jackson Pollockit.
Sama pealinna maffia teine isake Salvatore Buzzi aga korraldas juba vanglas olles ümbrikute viimist linnaametnikele. Tema rahaauguks kujunesid Põhja-Aafrika põgenike laagrid, mille ehitamise ja ülalpidamise raha andis Rooma linn. "Sealt teenis rohkem vahelt kui narkobisniselt," kirjutab Corriere della Sera. 

"Põhiline aga, et nüüd suure kriminaalasja käigus ei pühitaks minema praegust meeri, Ignazio Marinot," lisab ajaleht. "Sest just praegune linnapea paljastas eelkäija Gianni Alemanno loodud pealinna maffia. Linnapeale on antud 24-tunnine relvastatud valve."