Mida Juku-Kalle lambapeaga pihta hakkas ja mida head-paremat veel külalistele hamba alla meisterdas, vaata videost. Vastuolulist rooga olid igatahes uudistama ja niisama juttu puhuma tulnud ka poliitikud Eerik-Niiles Kross, Andrei Hvostov ja Andres Herkel. Ning kuigi köögi kuningas oli Juku-Kalle, sai ka ta aasia kultuuriga sinapeal olev kallim Katja veidi oma retsepte tutvustada.

Üks on kindel — pitsi sellel peol ei sülitatud. Kõigi peibutus- ja muude partide terviseks!

Retseptid:

Katja krabikotletid

2 pakki krabinuudleid
2 kauna punast tšillipipart,
2 kauna rohelist tšillipipart (koos seemnetega)
2 cm jupp ingverit
1 laimi mahl
peotäis värsket koriandrit
riivsaia (paneerimiseks)
1 munavalge

Purusta tšillikaunad, värske koriander ja ingver blenderis peeneks, lisa laimimahl, muna ja sega krabinuudlitega. Lisa riivraia nii palju, et tainas püsiks koos, keera väikesed kakukesed ja prae kuumal pannil mõlemalt poolt läbi.

Juku-Kalle kaukaasiapärane lambapea:

Värske lambapea (leiab turult, kui lihamüüjalt ette tellida)
kuivadžika,
rosmariin,
loorber,
tüümian,
koriander

Keeda lambapead rosmariini, kuivadžika, loorberi, tüümiani ning koriandriga vähemalt paar tundi. Tõsta lauale ja noki kahvliga. Süüa kõlbab kõik peale vuntsi ja habeme.

Juku-Kalle peibutuspart

6 rammusat pardikoiba
svaanisoola
tšillihelbeid,
musta pipart
kurkumit
värsket koriandrit
purustatud kadakamarju
mustsõstraveini
greibimahla
2 väikest purki murakamoosi
väga palju küüslauku

Hõõru pardikoivad sisse svaanisoola, kurkumi, tšillihelveste, musta pipra ja purustatud kadakamarjadega. Lisa mustsõstra veini ja lase paar tundi seista. Keera ahi madalale temperatuurile, vala koivad üle greibimahlaga ja pista küpsema. Tunni aja pärast lisa juurde heldelt murakamoosi, vähemalt 4 purustatud küüslaugupead ja lase pool tundi küpseda. Siis uha juurde värsket koriandrit ja hoia ahjus kuni pardiliha on nii pehme, et kukub koiva pealt ära.

Garneering

1 pakk võid
hunnik asparaagust
maitsesool 5 pipraga

Hauta asparaagus pannil 1 paki võiga läbi. Lisa maitsesool kõige lõpus ja serveeri kohe.