“Elu käib paraboolina. Isiklikus plaanis oli mul kindlasti tipphetk, mõtlen hirmuga, kas nüüd hakkab allapoole minema…? Seda küll tunnen, et loominguliselt olen languse või rahunemise faasis,” tõdeb Elina.

Igati normaalne oleks praeguses elujärgus hoida pilk parajasti nii kõrgel, et näha lapsevankri rataste alt möödumas kõnniteed, aga Elina teadis juba ette, et talle sellest ei piisa. Neljakuuse Mia emana jätkab ta mängimist kahes Vanemuise tükis: “Fanny ja Alexander” ning “Hea põhjatuule vastu”.

Elina nöörib jalga tugevad käimasaapad ja tõmbab pähe lodumütsi, et vanker koos beebiga kolmandalt korruselt alla vinnata. Sõbranna Liisi Eesmaa, kellega koos Elina peab vintage-rõivaste butiiki Sireen Vintage, küsis ükspäev: kas glamuuritar sinus on täiesti ära kadunud? “Olen koll Kalli, olen kõike seda, mida mu abikaasa varem ei näinud, ” naerab Elina. “Aga ta aktsepteerib ka villastes sokkides ja pesemata peaga mind.”

Kinos- ja peolkäikudest on noor ema seni loobunud. Küll jõuab, on ta rahumeelne. “Loodan, et see pisiplika saab julgelt tunda, et ta on armastatud,” lausub Elina. Lapsi võiks olla üheksa, naljatab Elina, aga ka kolm on ilus arv. Eesti rahva püsimajäämiseks vajalik, nagu abikaasa Andrus ütleb.

“Mulle meeldis, et laps sündis abiellu, mis siis, et oma pulmas olin suur kui õhupall. Ma ei teadnudki, et minus on nii tugev traditsioonivajadus. Mul ei tekkinud küsimustki perekonnanime vahetamisel, kas Pähklimägi või Purde — kindlasti Purde! Uus perekonnanimi tähistab elumuutust.”

Küsimusele, on see nüüd vedamine või saatus, vastab Andrus, et sõltumata vaatenurgast ei tohi alahinnata iseenda aktiivsust. Diivanil passides üldjuhul kohtuvad elu armastusega vaid vähesed.


Kuidas abielu ja emakssaamine Elinat muutnud on ning mis ees ootab, loe värskest Annest & Stiilist.

Lisaks kaaneloole leiad ajakirjast:


* Töö & raha: kas sina tahaksid kaasaga koos töötada?

* Laps kui taeva kingitus — kui järelkasvu ei tule ega tule.

* Ilulemmikud 2014: valisime aasta 70 parimat uut ilutoodet.

* Tervis: 10 kaalulangetamise müüti — mis on tõsi, mis mitte?