1. Singapur

2. Namiibia

3. Leedu (kerge kiiksuga, avastamata, suhteliselt rauge ja samas meeletu iseloomuga “­Euroopa pärl-sihtkoht”)

4. Nicaragua

5. Iirimaa

Lonely Planeti esikümne teise poolde mahtusid Kongo, Serbia, Filipiinid, St. Lucia ja Maroko.

Akendeta lennuk saab reaalsuseks juba kümne aasta pärast

Briti leiutajatefirma tegeleb juba mõnda aega uue aknavaba lennukimudeli kontseptsiooniga ja usub, et selline lennuriist hakkab taevaavarusi kündma juba lähima kümne aasta jooksul. Selmet tillukestest illuminaatoritest välja põrnitseda, projitseeritakse pilvedepealne ilu tulevikus lennuki seintele tänu lennuki väliskülgedele paigutatud kaameratele, mis salvestavad ümbritseva keskkonna reaalajas. Supermodernse tehnika kasutamine teeb lendamise odavamaks, kuna sõiduk hakkab vähem kaaluma ja vajama vähem kütust.

Hotellid kallinevad kogu Euroopas ja Ameerikas

Hotel.comi hinnaindeksi kohaselt tuleb Euroopa ja Ameerika mandritel hotellivajajail aina sügavamale kukrusse vaadata – 115 eurot on praeguse seisuga hotellitoa keskmine hind, mis on ligi viis protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Uuringust selgub, et hinnatõusu võis täheldada 37 riigis, eriti aga eurotsooni maades Kreekas ja Prantsusmaal ning Suurbritannias ja USAs.

Aasias ja Ladina-Ameerika maades hinnad langevad: Tais poliitiliste rahutuste tõttu, Indoneesias seoses kohaliku valuuta devalveerimisega ning Lõuna-Amerika riikides seoses USA dollari võbeleva kursiga.

(tourism-review.com)

Indias kukkusid õhupallituristid vangla territooriumile

India põhjaosas Rajastani provintsis õhupalliga lõbusõitu teinud grupike turiste maandus õnnetul kombel kohaliku vangla territooriumil, põhjustades tolles karmi režiimiga kinnipidamisasutuses korraliku paanika. Gruppi kuulus ka kaks naissoost reisijat, kes olid Indiasse turismireisile tulnud Kariibi mere riikidest. Ajmeri vangla valvurid muutusid ootamatu saabumise puhul eriti ärevaks, kuna kahtlustati, et tegu on vangide põgenemiskatsega. Balloon oli startinud samal hommikul Pushkari kuulsalt kaameliturult, kuid oli sunnitud tugevate tuuleiilide tõttu kurssi muutma ja enneaegse maandumise tegema. Pärast ülekuulamist lasti eksinud turistid siiski vabadusse.