Kui paljud võidusõitjad tulevad hiljem vormel-ühte tagasi näiteks kommentaatoritena, siis Hamiltonil on teised kavatsused, kirjutab ajaleht Daily Telegraph.

Hamilton ütles, et ta tahaks tulevikus tegeleda heategevusega ning midagi ehitada - kooli või haigla - ja teha seda just mõnes vaesemas riigis.

"Paljud sõitjad tulevad tagasi kommentaatorite või reporteritena. Minul on isiklikult muud plaanid ja soovid," rääkis Hamilton. "Pean jõudma seisu, et mul oleks midagi teha, kui võistlemise lõpetan. Kahtlemata tabab mind suur soov taas autosse hüpata, kuid ma olen sellega tegelenud alates kaheksandast eluaastast. Ma vajan midagi muud."

Hamilton on töötanud saadikuna Unicefis ja fondis Save the Children ning tahaks selliste projektidega ka edaspidi seotuks jääda.

29-aastase Hamiltoni leping Mercedese vormelimeeskonnaga saab läbi järgmise hooaja järel, kuid inglane kinnitas, et on valmis Mercedesega uue lepingu sõlmima.

Pühapäevase Austini GP võitnud Hamilton juhib kaks etappi enne hooaja lõppu MM-sarja juba 24 punktiga Nico Rosbergi ees.