Nina Belikova külastas Jefremovi etendust neljandat korda ja kiitis Jefremovi fotoga kalendrit: “Mul oli väga raske aeg: tütar suri, kohus otsustas eestkoste küsimust, äi oli haige. Ostsin endale kalendri, tõmbasin raskele päevale ringi ümber ja palusin mõttes Dmitrilt abi. Kõik läks hästi. Loobusin isegi unerohust”.

Nina võrdles Jefremovit kunagise tuntud ekstrasensi Kaspirovskiga ja kiitis noormehe välimust: “Teate, kuidas ta naistele meeldib…”

Saal oli rahvast täis. Enamik eakad naised, oli ka noori. 13aastane Svetlana Aleskina tuli siia koos õega, kes on 11: “Tulime huvi pärast.”

Jelfremov ilmus lavale valges pintsakus. Tema tegevust jälgisid seinalt nõukogudeaegsed kipsist Marx ja Lenin. Jefremovi magus hääl täitis kogu saali:

“Arvasin, et täna ei tule keegi, kuna on reede ja teil on vaja kevadtöid teha. Suur tänu, et tegite õige valiku. Tuletan meelde, et tervis, edu ja õnn tulevad ainult siis, kui te külastate mind pidevalt ja ka ise kodus töötate.”

Aeglane muusika. Jefremov palus inimestel mugavalt istuda ja käed põlvedele panna: “Kallis inimene! Tean, et sa oled väsinud probleemidest, haigustest ja muredest. Oled kaotanud isegi usku. Kuid ära usu oma seisundit, usu mind...”

Inimesed saalis sulgesid silmad. Jefremov käskis haavadel sulguda! Osa lõpetuseks luges ta ise palve.

Jefremov on õppinud meditsiini, aga kuulus ravitseja Vanga soovitas tal tegelema hakata alternatiivmeditsiiniga. Tema esinemised meenutavad telesaadet: pool tundi ravitsemist, siis reklaam imeasjadele, mida tuleb kindlasti osta.

Näiteks tuleb väikest paberist püramiidi hoida 15 minutit haigel kohal. Jefremovi laetud energiaga püramiid ravivat absoluutselt kõiki tõbesid. Ainult alkoholismi ja narkomaaniaga palub Jefremov enda poole mitte pöörduda. Püramiid maksab 50 krooni, omahind on umbes 5 krooni. Hea energia on kallis!

Õnnetoov münt maksab 60 krooni, maagiline sõrmus 25, kalender 15, kassett Jefremovi häälega 100. Mündid olid juba enne esinemise lõppu läbi müüdud, kõik saalis olijad ostsid ka püramiidi.

Rahvas saalis kiitis Jefremovit. “Ma kasutasin teie kalendrit,” tõusis üks väike poiss, “nüüd sooritan kontrolltöid ainult neljadele!”  Jefremov polnud rahul – tulemus peab olema veelgi parem! Rahvas aplodeeris.

Ennustamisega Jefremov seekord ei tegelnud, kuigi reklaam seda lubas. Tema heatahtlikus kandus aga publikule edasi. Minu taga istuv naine kohendas mu kampsunit. Lõpuks palus Jefremov pöörata end naabri poole ja teda tervitada. Paistab, et publik ootas just seda – head suhtumist ja probleemidest osavõtmist. Ime polnudki nendele tähtis. Hiljuti operatsiooni läbi teinud fotograaf Argo Soolep tundis ennast pärast etendust igal juhul paremini.     

Viktoria Ladõnskaja

Foto Argo Soolep

ŠIKK STAAR: Ravitseja Dmitri Jefremov meeldib naistele palju rohkem kui Kaspirovski. Tema paberist püramiidid ravivat kõike peale alkoholismi ja narkomaania.