EBSi haridus on tugeva teoreetilise tausta, rahvusvahelise haarde ja praktilise suunitluse tõttu hinnatud nii Eestis kui ka mujal maailmas. EBSi campuse muudavad rahvusvaheliseks tudengid ja õppejõud kogu maailmast. Õpingute käigus on võimalus õppida semester või paar vahetusüliõpilasena ühes EBSi partnerülikoolidest, mida on praegu üle 70.

EBSis õpetavad erialaaineid nii tugeva akadeemilise taustaga õppejõud kui ka praktikud, samuti pannakse EBSis suurt rõhku ettevõtlusõppele: osad tudengid alustavad reaalse ettevõtlusega  juba esimesel koolipäeval. Oma firma loomisega ei tohiks hätta jääda ühegi eriala lõpetanu.

EBSi kolm bakalaureuseprogrammi:

  • Rahvusvaheline ärijuhtimine
  • Võõrkeeled ja ärikorraldus 
  • Ettevõtlus ja ärijuhtimine

Rahvusvahelise ärijuhtimise õppekava annab põhiteadmised majandusest ja ärijuhtimisest töötamaks rahvusvahelises ettevõttes või avalikus sektoris ning võimaluse spetsialiseeruda kitsamalt, et saada rahandus-, turundus- või teenusejuhtimise spetsialistiks.

Võõrkeelte ja ärikorralduse ingliskeelne õppekava on suurepärane kombinatsioon keeleõppest ja ärijuhtimisest. Ärimaailmas vajalikest teadmistest keskenduvad tudengid rahvusvahelise ärisuhtluse, asjaajamise, organiseerimise ning projektijuhtimise oskuste omandamisele. Lisaks sellele on võimalik korraga õppida intensiivselt kolme võõrkeelt.

Ettevõtluse ja ärijuhtimise õppekavale on oodatud ettevõtlikud noored, kelle unistuseks on luua oma ettevõte. Lisaks üldistele majandus- ja juhtimisteadmistele saavad tudengid reaalse kogemuse ettevõtte alustamisest ja selle arendamisest.

Uuendatud õppekavad
Et tänast maailma iseloomustavad kiired muutused nii igapäevaelus, majanduses, tehnoloogias kui ka tööturul, vajab pidevaid uuendusi ka majandusalane haridus. Et areneda tööturule vajalikus suunas, kaasatakse EBSi õppekavade arendusse üha enam praktikapartnereid ja tulevasi tööandjaid. Tulenevalt kooli väiksusest ja erakooli staatusest on EBSil erinevates küsimustes võrdlemisi lihtne muutusi programmidesse kiirelt sisse viia.

Üks viimastest uuendusest on septembris avatav tehnoloogiaettevõtluse spetsialiseerumissuund ettevõtluse õppekavas, mille õppetööd viiakse läbi koostöös Tehnopoliga. Programm annab tulevastele ettevõtjatele praktilisi teadmisi tehnoloogiaettevõtlusest ning õpetab juhtima kiireid muutusi ühe start-upi igapäevategevuses.

Uuenenud on teenuste disaini ja -juhtimise spetsialiseerumissuund, mida saavad valida nii rahvusvahelise ärijuhtimise kui võõrkeelte ja ärikorralduse tudengid. Kuivõrd 60-70% riikide SKP-st tuleb teenustest, on teenusejuhtimise kompetents tööturul üha enam nõutud. Koostöös Teenusmajanduse Kojaga läbiviidavas programmis on ühendatud teadmised juhtimisest, turundusest ja disainist: õpitakse teenuseid arendama nii sisuliselt kui visuaalselt, et need oleksid kliendile kasutajasõbralikud ja nähtavad ning teenusepakkujale efektiivsed.

EBSi vilistlased on tööturul edukad
Statistikaamet pani 2013. aastal esimest korda kokku uuringu, milles analüüsiti erinevate kooliastmete lõpetajate edukust tööturul. Selgus, et bakalaureuseõppe lõpetajatest teenisid 2012. aastal enim just Estonian Business Schooli lõpetanud.

Viimase EBSi vilistlasuuringu kohaselt töötab ligi 50% vastanutest rahvusvahelises eraettevõttes, ligi 80% vastanutest on kas ettevõtjad, tipp- või keskastmejuhid või tipp- või keskastmespetsialistid.  

Õppimine EBSis on tasuline, kuid õppeedukuselt parematele ja aktiivsetele tudengielu korraldajatele on välja pandud mitmed stipendiumid ja õppemaksusoodustused.

Tutvu EBSi magistriprogrammidega SIIN.

Jaga
Kommentaarid