Politseiamet rendib AS-ilt Rondam Riia 132 asuva 8844-ruutmeetrise hoone 20 aastaks. Samas pole veel täpselt teada, kui suure pinna politseiamet rendib, ning seetõttu on veel lahtine ka rendi suurus.

Politseiameti pressiesindaja sõnul sõidab politseiameti komisjon järgmisel nädalal Tartusse pakutava kinnisvaraga tutvuma ja siis selguvad ka rendilepingu täpsed tingimused.

Politseil tekkis vajadus uute pindade järele, kuna loodav Lõuna politseiprefektuur hakkab ühendama seniseid Tartu, Viljandi, Põlva, Võru ja Valga prefektuure ja seetõttu ei jätku olemasolevates ruumides pinda kõikide töökohtade jaoks.

Vastavalt üürilepingu projektile sisaldab üürisumma kõiki kinnisvara korrashoiu tagamise tegevusi, sealhulgas haldusteenuseid, tehnohooldust, heakorra tagamist, ehitus- ja remonditöid, omanikukohustusi, kommunaalteenuseid ning tasuta parkimiskohti. Samas ei sisaldu rendisummas tugi- ja kommunikatsiooniteenuseid.

Lepingu ülesütlemisel üürnikust olenevatel põhjustel enne viie aasta möödumist lepingu sõlmimisest sätestatakse leppetrahv viie aasta üürimaksete ulatuses.

Kolimisel uude majja vabanevad praegu Tartu politseiprefektuuri kasutuses olevad kinnistud turuväärtusega umbes 12,5 miljonit krooni, mille siseministeerium plaanib üle anda AS-ile Riigi Kinnisvara.