Ei, ma ei ole kaotanud mõistust. Ka verd ei nirise kusagilt, sest täpsemalt on tegu Eesti tuntuimate poliitikute kätest tehtud fotosuurendustega. Poliitvallas tegutsemine eeldab teadagi oma jüngritele aeg-ajalt lehvitamist ning sellised kaadrid meeldivad jällegi fotograafidele.

Avatud peopesa kattev joonterägastik peaks aga (vähemasti iidsete hiromantiatõdede järgi) sosistama meile varjatud saladusi nii Tallinna linnapea kui ka Eesti peaministri ja presidendi isiksuse kohta. Kuigi Eestis piisaks selgeltnägijate leidmiseks sellest, et aken avada ja valjusti hõigata, poleks neil ilmselt keeruline pildilolijate isikuid ära tunda. Sestap olengi sõitnud Lätimaale.

Hiromantia, horoskoopide, tarokaartide ja kaitsvate kalliskividega tegelev firma Theo-Astra IU paikneb ühes Miera tänava suures pruunikas juugendstiilis majas, õigemini selle keldris. Hämaruse tõttu on raske öelda, kui mitut vanemas keskeas naist siin sisse astudes täpselt näen, kuid neid, veidike filmi “Thomas Crown Affair” lõpu stiilis, on siin palju, üksteiseha äravahetamiseni sarnaseid. Kuuldes soovi saada käelugemisteenust, on üks prouadest kohe nõus. Eraldume väiksesse ja veelgi hämaramasse tuppa, mille nurka on lükatud suur rohelise viltvaibaga kaetud riidekirst.

Hiromant on mu kätt oma sõrmede vahele haaramas, kui kraamin oma kotist välja kolm fotot. “Tegelikult tahaksin, et ütleksite midagi hoopis nende inimeste kohta,” kohman. Tunnen proua tumepruuni kampsuni alt hoovamas kerget higihõngu. Tumedat merevaigukarva on ka rangete raamidega prillid, naise krässus juuksed ja tähelepanelikud silmad. Need silmad uurivad mind pikalt. Ja siis juba pilte.