EOK president Neinar Seli avaldas heameelt, et PÖFFi raames saavad kinolinal kokku kaks sarnaselt emotsionaalselt kulminatsioonidel ja langustel kulgevat ala – film ja sport. „Sport on midagi palju enamat kui lihtsalt ühine medalite üle rõõmustamine. Sport on ideoloogia, sport on unistus ja püüdlemine millegi suurema poole, sport on suurem kui elu,“ ütles Seli.

PÖFFi eriprogramm toob kinosaalidesse lood spordist ja selles karussellis kaasa löövatest inimestest. „Siin on nii inspireerivaid edulugusid kui ka spordimaailma pahupoolt, mis tõstatab valusaid, kuid olulisi küsimusi: rahvus ja nahavärv, mängijate ost-müük, vigastused, doping, naiste võimalused spordis. Usun, et kokku on saanud terviklik, inspireeriv ning samas mõtlemapanev programm,“ lisas Seli.

„Film on ideaalne võimalus koondada ühe-kahe tunni sisse kümnete spordiülekannete jagu emotsiooni. Just selliseid päriselus aastaid kestnud lühikesi läbilõikeid spordimaailma keerdkäikudest programm ka pakub. Unistused, nende poole püüdlemine ning lõpuks õnnestumine või põrumine on tuttavad igaühele. Elu nagu filmis on midagi, mis pakub empaatiavõimet tõeliste fännide kõrval ka spordivõhikutele,“ rääkis PÖFFi direktor Tiina Lokk.

Spordifilmide programmis linastub kokku üheksa filmi. PÖFFi põhiprogrammis on koha võtnud neist neli: jalgrattalegendi langust lähedalt vaatlev „The Armstrong Lie“ (USA 2013), 1976. aasta vormel-1 hooaega tagasi minev vaatemänguline „Rush“ (Suurbritannia, Saksamaa, USA 2013) ning vaatemängulised jalgpallifilmid „Diamantes negros“ (Hispaania, Portugal, 2013) ja „L'arbitro“ (Itaalia 2013).

PÖFFi JustFilmi programmist leiab viis spordifilmi. „Linsanity“ (USA 2013) räägib Hiina päritolu Ameerika korvpallurist Jeremy Linist, kes võitles end rassistlikest eelarvamustest hoolimata NBA populaarseimate mängijate hulka. „Believe“ (Suurbritannia 2013) jutustab südamliku loo poistest, kelle unistus on saada jalgpalluriteks, ja treenerist, kes on terve elu elanud jalgpalli nimel. „The Crash Reel“ (USA 2013) näitab kaadreid, mis tavaliselt lumelauafilmidesse ei mahu – olles favoriit 2010. aasta olümpiakullale, peatub Ameerika esilauduri Kevin Pearce’i teekond järsult. „Into The Mind“ (Kanada 2013) on tõeline maiuspala lumelauafännidele. „Underexposed: A Women’s Skateboarding Documentary“ (USA 2013) räägib naiste rulasõidust ning analüüsib naisrulatajate juurdepääsuvõimalusi rulatööstusele.

Jalgpallur Martin Reim, kes on eriprogrammis linastuvaid esimesi filme juba vaadanud, nentis, et spordifilmid aitavad näha ja mõista, milliseid riske võetakse oma unistustele järgnemise nimel. „Samuti seda, kui õhkõrn on piir unistuste täide minemise ja purunemise vahel. See on traagilisel moel välja toodud näiteks filmis „Diamantes negros“ – noore andeka jalgpalluri karjääri lõpetab vigastus veel enne, kui tema täht särama on jõudnud lüüa. Film näitab väga tõetruult, kui olulised on mängijate seisukohalt inimesed, kellega meie teed ristuvad – agendid, ning kas nad otsivad vaid võimalust ise rikastuda või töötavad mängija nimel,“ rääkis Reim

Spordifilmide programm koos filmide toimumisaegade ning -kohtadega avalikustatakse PÖFFi kodulehel. Piletid tulevad Piletilevis eelmüüki alates 8. novembrist.

Eesti Olümpiakomitee tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

Põhjamaade suurim filmisündmus, Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival algab 15. novembril ja hõlmab lisaks põhiprogrammile kolme täismahus alafestivali – Animated Dreams, Just Film ning Sleepwalkers. 17. PÖFFi fookuses on Kanada filmid ja maailmas vähetuntud Armeenia uus kino.