Üks neist on Open Culture: hämmastav varasalv mitmesugusest haridusliku ja meelelahutusliku sisuga digimaterjalidest.

Nende endi sõnadega: OC toimetaja Dan Colman otsib veebist parimat harivat materjali nagu tasuta kursused, audioraamatud, filmid ja muud "valgustavat".

Leitud kraam asub mitmesugustes kategooriates, et huvipakkuvat oleks kergem leida.

Näiteks filmid jagunevad kategooriatesse komöödia ja draama, film noir (ameeriklaste stiliseeritud krimidraamad, mille kõrgajaks jäid 1940-50ndad), õudus ja Hitchcock, vesternid ja John Wayne, tummfilmid, dokumentaalid, animatsioonid.

Ega's muud polegi kui hakata etteantud nimekirja sirvima, soovi korral lehekülje algusest kindla žanri juurde hüpates.

Teosed on kenasti tähestikulises järjekorras ja varustatud paarirealiste tutvustustega, mis teevad ülevaate sisust, näitlejatest jms.

Juurde lisatud lingid viivad vahel YouTube'i (ehk ka mujale sarnasesse keskkonda, läbivaatamine oleks liiga aeganõudev), vahel failideni, mida arvuti kõvakettale või mujale andmekandjale laadida.

Failide puhul tuleb muidugi silmas pidada, et mis on (peamiselt aegunud autoriõiguste tõttu) tasuta kõigile kättesaadav USAs, ei pruugi seda olla Eestis. USAs on vastav ajamäär 50-100 aastat, meil 70. Nii et kes ei hakka asja uurima, riskigu omal valikul.

Vanade filmide huvilisele on OC sait muidugi vapustav varasalv, kuhu võiks sobrama jäädagi, kuigi seal leidub ka uuemat kraami. Näiteks hiljutine kiidetud animatsioon "Sita Sings the Blues" (2008). Selle link viib muuseas YouTube'i, kuhu terve film ongi üles laaditud.