Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Anneli Pärdi sõnul on aasta jooksul tehtud kokku ligi 500 DNA-proovi ning küsitletud umbes samapalju inimesi. Pärt lisas tänasel pressikonverentsil, et vaatamata kahtlusaluste puudumisele käib uurimine siiski täies mahus edasi, vahendab RusDelfi.

Politsei aktiivse töö tulemusena on aga päevavalgele tulnud väiksemaid seksuaalkuritegusid alaealiste suhtes. Pärdi sõnul alustati eelmisel aastal kümme kriminaalasja, mis puudutasid alaealisi. Prokurör lisas, et kõiki nimetatud juhtumite kahtlusaluseid on põhjalikult küsitletud, kuid ametlikult pole Varvara juhtumiga seoses ühelegi neist kahtlustust esitatud.

Ida prefekti Aimar Kössi sõnul oli 2012. aastal aga alaealiste vastu suunatud seksuaalkuritegude arv suhteliselt kõrge. "Samas ei saa öelda, et tegemist oleks ainult numbritega, sest meie prefektuur tõepoolest pidevalt üritab nende kuritegudega tegeleda," ütles Köss.

Prefekt lisas ka, et kuna uurimine on endiselt käimas, siis palutakse kõikidest Varvarat ja ka teisi alaealiste vastu suunatud kuritegusid puudutavatest vihjetest politseile koheselt teada anda.

Narvas mullu 18. märtsil kadunuks jäänud 9-aastase Varvara Ivanova surnukeha leidsid vabatahtlikud abilised 23. märtsil Narva jäähalli juurest.

Juba siis teatas Viru ringkonnaprokuratuur, et Varvara Ivanova oli tapetud mujal, mitte seal, kust surnukeha leiti. Tüdruku kaelal olid kägistamise jäljed. Kinnitust leidis ka, et Varvara suhtes pandi toime seksuaalkuritegu.