"Kuna võrdlusmaterjali hulk kasvab pidevalt, siis ekspertiisid jätkuvad. Praeguseks on tehtud umbes 500 DNA võrdlusproovi," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri Narva osakonna vanemprokurör Anneli Pärt Delfile.

Lisaks Eesti kohtuekspertiisile teostavad DNA ekspertiise kolleegid välismaalt ning seni on ülekuulamisel käinud ligi pooltuhat inimest, kuid kellelegi kahtlustust esitatud ei ole. "Teeme kõik, mis meist oleneb ja seadus lubab, et kuritegu avastada," kinnitas Pärt.

Varvara kriminaalasjas käib siiani aktiivne uurimistegevus, uurimisrühm koguneb regulaarselt ning vajadusel kaasatakse politseijõude teistest piirkondadest. Juhtumi asjus on määratud neli erinevat ekspertiisiliiki, tehtud on 26 ekspertiisimäärust ning valmis on kaheksa ekspertiisiakti.

Narvas mullu 18. märtsil kadunuks jäänud 9-aastase Varvara Ivanova surnukeha leidsid vabatahtlikud abilised 23. märtsil Narva jäähalli juurest.

Juba siis teatas Viru ringkonnaprokuratuur, et Varvara Ivanova oli tapetud mujal, mitte seal, kust surnukeha leiti. Tüdruku kaelal olid kägistamise jäljed. Kinnitust leidis, et Varvara suhtes pandi toime seksuaalkuritegu.