Koogile annavad naturaalset magusust küpsed banaanid, seega suhkrut vaja ei ole. Või on suures osas asendatud õunapüreega. Kui originaalretseptis on kokku umbes 6000 kalorit ühe
koogi kohta, siis minu retseptis on tänu väikestele muudatustele neid peaaegu poole vähem! Maitse on sellegipoolest lausa võrratu, sest kakao teeb koogi nii šokolaadiseks ja rikkalikuks. Soovitan kindlasti proovida!

Koostisosad:

• 50 g võid
• 200 g ilma suhkruta õunapüreed
• natuke vanilliekstrakti (või 1 spl vanillisuhkrut)
• 5 muna
• 200 g jahvatatud sarapuupähkleid
• 175 g jahu (täistera nisujahu)
• 1 väike pakk küpsetuspulbrit (15 g)
• 80 g kakaopulbrit (tumedat)
• 2 tl kaneeli
• 4 küpset banaani
• mandleid kaunistamiseks

Valmistamine:

• Toatemperatuuril seisnud või sega õunapüreega, lisa vanilliekstrakt ja munad. Sega nii kaua, kuni tekib ühtlane mass.
• Lisa segule küpsetuspulbriga segatud jahu, jahvatatud sarapuupähklid, kakao ja kaneel. Lõpuks lisa ka tükeldatud banaan. Sega kõik korralikult läbi.
• Määri koogivorm võiga ja vala segu vormi. Silu kook pealt ühtlaseks ja kaunista mandlitega.
• Küpseta kooki 180-kraadi juures umbes 1 tund. Proovi hambaorgiga, kas kook on küpse (hambaork jääb küpse koogi puhul enam-vähem puhtaks).
• Kui kook on valmis, lase sellel natuke jahtuda. Head isu!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.