Mp3-mängija
Praegusel ajal on igal teismelisel oma mp3-mängija, kõige populaarsemaks loomulikult iPod. Kui sinu teismelisel seda veel pole, siis ta kindlasti sooviks seda.

Digikaamera
Digikaamera on teismelise parim sõber — ta saab jäädvustada sõpradega koos oldud aega ja ka endast pilte teha. Jah, kaasaegsetele teismelistele meeldib end pildistada ja Internetis teiste teismeliste pilte vaadata. See on miski, millele ei tohiks kätt ette panna lihtsalt selle pärast, et sina pead seda imelikuks.

Riided
Kui lapsed pehmeid pakke ei armasta, siis teismelistel pole nende vastu midagi — seni kuni seal sees pole aluspüksid või sokid. Teismelised on välja kujunevad isiksused, kes tahavad tihti just riietega näidata, kes nad on. Kui tead oma teismelise maitset, siis vali talle julgelt midagi välja — kui ei, siis lase tal vihjamisi ise valida.

Raha
Pole just originaalseim kingitus, aga teismeline rõõmustab raha üle kindlasti — see tähendab, et ta saab ise endale meelepärase kingituse valida.

Jalanõud
Teismelise jalg veel kasvab ja jalanõud vajavad tihedat väljavahetamist. Poistele on olulised ägedad tossud, tüdrukutele ilusad kingad. Vaata, milliseid jalanõusid su laps kanda armastab ja kingi talle uus paar. Mis siis, et ta talvel neid kohe jalga panna ei saa — kevadel teeb ta seda esimese asjana! Palju abi saab sellest, kui vaatad, millised jalanõusid ta muidu kanda eelistab ja milliseid kannavad teised tema koolis või sõprusringkonnas.

Lauamäng
Lauamängud on mõnus ajaviide kogu perele ja valik on lai. See on ka miski, mida saab koos sõpradega mängida.

Raamat
Lapsed loevad tänapäeval niigi vähe, miks mitte jõuludel oma noort pisut lugema meelitada? Tõsi, “Tõde ja õigus” ehk iga noore südamesse ei jõua, küll aga võib seda teha mõni populaarne noorteromaan. Raamatu võib valida ka vastavalt teismelise huvidele — näiteks tütarlapsele sobivad ka kõikvõimalikud meigi- ja soengunippidega raamatud. Igale noorele kuluks ära ka kõikvõimalikud entsüklopeediad.

Kinokupongid
Kinokupongid on hea kingitus, sest siis saab laps ise valida filmi ja sõbra, kellega koos kinno minna. Lisa kupongidele kindlasti ka pisut popkorniraha.

DVD-d ja CD-d
Teismelistele meeldib filme vaadata ja loomulikult armastavad nad muusikat — kui lapsel on mõni bänd või näitleja, mida ta fännab, siis kingi talle ka vastav plaat. Loomulikult tasuks siinkohal enne välja uurida, mis lapsel juba olemas on.

Pesemistarbed

Kõlab nagu igav ja igapäevane? Mitte siis, kui kingiga vaeva näed! Ära haara esimest deodoranti Prisma riiulilt või esimest kinkekomplekti, mille keegi teine on juba kokku pannud. Poiss rõõmustaks suure pehme saunalina ja mehiselt lõhnavate deodorantide, dušigeelide ja šampoonide üle, tüdrukutel on nõrkus kõikvõimalike hästi lõhnavate kreemide, huulepalsamite, šampoonide ja nuustikute vastu, eriti kui need on veidi erilisemad kui tavaline Fa või Palmolive.