Kui virsikujumega Anna-Maria on süütuse ja vooruse värvi valgeks tooninud isegi küünealused, siis tema kerekas saatja on üle oma õlgade visanud hooletult midagi tagilaadset. Kuid ma võin mäletada ka valesti, sest alates hetkest, mil olen nende lauda maha istunud ja diktofoni käima pannud - neid on kokku kaks, sest kohemaid käivitab oma salvestaja ka Anna-Maria saatja -, on mul meeles peamiselt mehe silmad, mis mind raevukalt põrnitsevad.

Kas Meikari paljastused rahastamise asjus tulid sulle üllatusena?
Ei! Ma olen sellest aastaid rääkinud, aga seda pole kunagi võetud tõsiselt. Mul on teada väga mitmed teisedki skeemid. See oli mu väga suur soov, et oleksin saanud anda ütlusi prokurör Sepale seoses skeemidega, kus advokaadibürood pesid Reformierakonna raha. Eesti prokuratuur kunagi ei soovinud minu vastuseid, kuna ilmselt need oleks teinud Michaeli kriminaalasja lõpetamise palju keerulisemaks, kui mitte üldse võimatuks.
Mina väidan, et Reformierakonna toetajad on hoopis teised, kui need, keda me näeme tabelitest.

Kust toetused tulevad siis?
Erinevatelt äriinimestelt, kaasaarvatult ka välismaa kodanikelt. Ma ei räägi ainult Venemaast, vaid ka näiteks Rootsi kodanikest, kes seotud sealsete pankadega. See käib nii, et näiteks (kõlab ühe tuntud reklaamibüroo nimi) saadetakse raha ja sealt otse saab erakond tellida oma valimisreklaame ja seda pole võimalik näha, või siis advokaadibüroode kaudu. Kõigile on teada, et nii mõneski advokaadibüroos maksab 20 protsenti raha seaduslikuks tegemine. Need on peamiselt sellised väiksed bürood.

Mille eest pank väidetavalt Reformierakonnale maksma pidi?
Et saada monopolistideks Eesti pangandusturul. Kuna sellel perioodil Reformierakonna rahandusküsimusi käsitles peasekretär Kristen Michal, siis tema oskab kõige paremini sellele ka vastata.

Ma olen teadlik summadest, mida on maksnud panga juhatusse või omanikeringi kuuluvad isikud või nende lähedased, kümnetest miljonitest kroonidest käib jutt. Täpsed nimed jätaksin esialgu enda teada, aga ma kavatsen need muidugi avaldada oma lähinädalatel ilmuvas ingliskeelses raamatus.

Kas sinu kaudu on ka vene raha Reformierakonda jõudnud?
Ma ei ole otseselt puutunud seda raha, aga jah, olen osalenud päris mitmetel kohtumistel, kus Reformierakond on võimaldanud saada kodakondsust endise ministri XXXX kaudu. Erakond on muidugi saanud vastava tasu selle eest.

Loe täismahus intervjuud Eesti Ekspressi tasulisest versioonist