Rollide nimel käib tõsine rabelemine! Värskeim uudis on see, et Anastasia Steele rolli ihaldab endale seltskonnadiiva ja tõsieluseriaali täht Kim Kardashian! Spekuleeritakse ka, et võimaliku osatäitjana kaalutakse Bruce Willise ja Demi Moore’i tütart Rumer Willist, mis raamatu fännidele tundub natukene ootamatu valik. Eriti kuna vahepeal on käinud läbi naiste nimed, kes justkui noored jumalannad: Harry Potteri saagast tuttav imekaunis Emma Watson, kes on vihjanud, et kaamerat ta kindlasti ei häbeneks; teleseriaalidest ja filmist “Must luik” tuttav Mila Kunis, kes hiljuti troonis küsitluse “Sexiest Woman Alive” tipus; temaatiliste küsitluste lemmikud on ka teleseriaalidest “Gilmore Girls” ja “Mad Men” ning menufilmist “Sin City” tuttav Alexis Bledel, samuti “Videviku saagast” tuttav Ashley Greene ja rollist unistab ka Olsen-kaksikute noorem õde Elizabeth Olsen. Kuuldavasti olla aga autori enda lemmik naispeaossa nooruke Shailene Woodley, keda teavad teleseriaali “The Secret Life of the American Teenager” jälgijad.

Naisi üle kogu maailma huvitab aga kes hakkab mängima noore, ilusa, rikka, salapärase ja eriliselt ihaldatud Christian Grey rolli? Kandidaate on palju ning juba võimalikest osatäitjatest fantaseerimine pakub palju elevust. Räägitakse, et rolli katsetele on kutsutud teleseriaalidest “Lost” ja “Vampire Diaries” tuttav modellivälimusega Ian Somerhalder. Teine võimalik teletäht, kes oma kauni välimusega on võimaliku Grey kandidaadina läbi käinud, on seriaalist “White Collar” tuntud Matt Bomer. Algul arvati, et üks tõenäolistest valikutest on Ryan Gosling, aga E.L. Jamesi abikaasa Niall Leonard kummutas selle kui arusaamatuse. Veel on mainitud selliseid näitlejaid nagu Channing Tatum, Henry Cavill, Jonatan Rhys Meyers, Christian Bale ning palehigis pingutavad Jake Gyllenhaal ja Aleksander Skarsgard, et roll endale saada.

Internetifoorumites käib ka elav arutelu, kes kindlasti ei peaks mängima Christian Greyd ning peamised tegelased, keda tuleks noore seksijumala rollis vältida, on Nicholas Cage, Mike Myers, Jack Nicholson, Rowan Atkinson ning ehkki on teada, et autor E. L. James ammutas inspiratsiooni “Videviku saagast”, soovitatakse tal vältida Robert Pattinsoni kasutamist filmis “Viiskümmend halli varjundit”.

Teine kirgi küttev liin tulevase filmi juures on stsenarist. “Ameerika psühho” autor Bret Easton Ellis, kes on triloogiast suures vaimustuses, andis mõista, et oleks suurima heameelega erootilise kassahiti genereerimise juures. Ellis võttis juba meedias sõna, öeldes, et Matt Bomer ikka kohe kindlasti ei sobi Greyd mängima, mis aga vihastas paljusid fänne. Kas on põhjuseks see, või mõni teine argument, aga tema asemel sai ametilikuks stsenaristiks hoopis Kelly Marcel, inglise kirjanik ja teleprodutsent, popi telesarja “Terra Nova” autor.

Filmi tootjafirmad Universal Pictures ja Focus Features püüavad küll rahulikku joont hoida, aga paratamatult kaasneb ülemaailmse überhitiga kiretorm. Nii on läinud asi avalike teravuste vahetamiseks Brett Easton Ellise ja filmi ühe produtsendi Dana Brunetti (“The Social Network”, “21”) vahel ning viimane annab Ellisele hagu alla twitteris, soovitades maha rahuneda. Teiseks peaprodutsendiks on tipptegija Michael De Luca, kelle tehtud tööde nimistus näiteks “The Social Network”, “Moneyball”, “Magnoloa”, “Austin Powers” ja kümned teised kassahitid.

Megastaar Angelina Jolie on üles näidanud huvi filmi juures kaasa lüüa, kas siis mõne osatäitjana või kõmupress räägib ka, et äkki hoopis režissöörina. Triloogia autor E.L. James on igatahes projektist vaimustuses ning juba otsitakse sobivaid võttepaiku.