Vaata videost, kuidas maitsvat ahjupeedisuppi valmistada:

Rohkem infot “Sööme ära!” kampaania, koostööpartnerite ning aktsioonide, samuti puu- ja köögiviljade kasulikkuse kohta leiab veebilehelt www.toitumine.ee.

AHJUPEEDISUPP

6 — 8 portsjonit

Tegelikult võib selle suppi sisse peita ka külmkappi nukrutsema jäänud kõrvitsalõigu või ka juba natuke närtsinud porgandi. Tõeliselt tõhus külmkapi koristuspäeva supp.

2-3 väiksemat peeti
2-3 keskmist porgandit
1-2 sellerivart või ½ fenkoli1 keskmine sibul või ½ porrut
1 suur punane või kollane paprika
2-6 küüslauguküünt, vastavalt oma maitsele
2 spl õli
400 g purustatud konservtomateid või tomatihooajal 600 g küpseid värskeid tomateid
1 köögiviljapuljongikuubik, soovitavalt ilma maitsetugevdajateta
sidrunimahla
soola, pipart

Pese peedid-porgandid hoolega ja eemalda vajadusel juurikate ülemine päikest saanud osa.

Lõika peedid sektoriteks ja porgandid pikkupidi pooleks või neljaks.

Puhasta sibul ja lõika sektoriteks. Tükelda seller või fenkol.

Eralda küüslauguküüned üksteisest, aga jäta koorimata. Lõika paprika pooleks, eemalda vars ja seemned. Kui kasutad värskeid tomateid, siis lõika need neljaks.

Pane kõik ahjuplaadile, lisa õli ja sega köögiviljad korralikult läbi, et kõik saaks õliseks.

Aseta köögiviljad umbes 200 C juurde ahju ja küpseta 40-50 minutit kuni köögiviljad on pehmenenud ja saanud veidi tumedaid laike.

Sega paar korda ja jälgi, et mõni õblukesem tükk ära ei kõrbe.

Võta küüslaugud välja ja nüüd on neid imelihtne koortest puhastada.

Siis pane grillitud köögiviljad ja puhastatud küüslaugud keema u 1 liitri veega, lisa puljongikuubik ning hakitud tomatid.

Keeda vaiksel tulel 15-20 minutit kuni kõik on mõnusalt pehme ja püreesta saumikseriga.

Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Kui supp on liiga paks, lisa kuuma vett.