Linter kirjutab kahest viimasest kohtumisest Dresseniga, märkides, et ülejäänud lugudest ja vestlustest ta vaikib, et mitte kahjustada teda tema praeguses olukorras.

„Umbes 30. aprilli paiku 2007. aastal, kell 21.30 tuli ta koos Andrei Zarenkoviga (tol hetkel Konstitutsioonipartei esimees, Eesti antifašistliku komitee sekretär) arestimajja, kus ma istusin kolmandat ööpäeva,“ jutustab Linter. „Ja mina mõtlesin, et mida see Dressen koos Andrjuhhaga teeb, kas teda võeti ka kinni? Selgus, et Dressen tõi Andrei sinna kokkuleppel prokuratuuriga. Mind vaatama. Minu arreteerimisest tõusis suur kära, eriti Venemaal. Ma ei hakanud pisiasjadega vaeva nägema (ma ei teadnud, kui palju on meil vestluseks aega) ja läksin kohe minu jaoks sel hetkel kõige tähtsamate küsimuste juurde.“

Linteri sõnul Dressen vestlusesse ei sekkunud, pani üles videokaamera ja filmis: „Ainus, mida ma talt küsisin oli, et miks sa filmid. Tahad näidata antifašisti trellide taga, raseerimata ja määrdunud riietega? Ta ütles, et ma ei muretseks, see on neile sisemiseks tõendiks. Sellega meie suhtlemine lõppes. Ja ma jätkasin kiiresti Andreile nende asjade rääkimist, mis tundusid mulle tähtsad. Samuti oli tingimata vaja anda minu võitluskaaslastele vabaduses mõista, et ma ei ole murtud ja et me jätkame võitlust. Igal juhul osutus Dressen sel hetkel selleks inimeseks, tänu kelle abile või koostööle õnnestus mul kuidagi endast teada anda.“

Teine kohtumine, millest Linter kirjutab, oli juhuslik. See toimus ansambli Moralnõi Kodeks kontserdil Tallinnas 2008. aastal. „Ma noogutasin talle ja tema mulle, aga nagu mulle tundus, ei olnud ta kohtumise üle väga rõõmus. Ja võib ette kujutada, miks. Vaid paar kuud oli möödunud Gruusia rünnakust Osseetia vastu. Mul oli seljas Osseetia lipuga T-särk,“ kirjutab Linter.

Eesti Ekspress kirjutas, et Dressen võis olla allikas, kellelt Öine Vahtkond sai infot pronksiöö sündmuste alguse kohta. See andis Linterile võimaluse Tõnismäele rahvas kokku ajada.

Nädalaleht kirjutab ka. et Dressen või saboteerida kapo tööd pronksiööl. Nimelt pidi Dressen osalema 2007. aasta pronksiööl kaitsepolitsei operatsiooni juhtimises. 26. aprilli õhtul purjutas Aleksei Dressen aga Tallinnas Molly Malone’i kõrtsis koos mehega, kes oli pronksiöö ajal kapo operatsiooni juht.

Kuna mehed end näole ei andnud, käskis peadirektor Aldis Alus ühel ülemkomissaril nad kõrtsist tööle tuua.