Põhi:

200 gr Digestive küpsiseid

4 spl. sulatatud võid

4 spl. suhkrut

1/3 tl kaneeli

 

Täidis:

400 gr Farmi toorjuustu

400 gr vanilje kohupiimapastat

150 gr suhkrut

3 spl. jahu

2 muna

200 gr hapukoort

vaniljet

ühe apelsini värskelt riivitud koor

 

Valmistamine:

Sega küpsisepuru, või ja suhkur ning kaneel kausis sõmeraks tainaks.

Määri lahtikäiv tordivorm rasvainega ja puista üle jahuga. Suru lusikaga tainas vormi põhjale ja veidi külgedele ülesse.

Küpseta koogipõhja eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 10 minutit.

Täidise valmistamiseks vahusta toorjuust, kohupiimapasta suhkru ja jahuga ühtlaseks seguks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad, jälgides, et iga muna oleks enne lisamist tainaga täielikult segunenud. Lisa veel hapukoor ja vanilje ning riivitud apelsini koor.

Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 1 tund 180 kraadi juures. Pärast küpsemisaja lõppu lülita ahi välja ja jäta kook pooleldi avatud uksega ahju jahtuma.

Võta kook vormist välja alles siis, kui see on täielikult jahtunud ning tõsta kuni 2 tunniks külmikusse.

Serveeri ilma lisanditeta või raputa peale tuhksuhkrut või kaunista füüsalitega.