Arusaadavalt on menetlus äärmiselt komplitseeritud ja seda viib läbi eri ametkondade ametnikest koostatud grupp. Uurimist juhib Riigiprokuratuur. 

Kuigi juba on siin-seal spekuleeritud, nagu oleks ametnikele esitatud kahtlustus seotud nn. elamislubadeskandaaliga, eitavad informeeritud allikad seda kategooriliselt.

Tuntud kaitsepolitseinik Indrek Põder tegeles näiteks pronksimässu kriminaalasja uurimisega, samuti uuris kummalist juhtumit, kus suurärimees Jaan Toots olevat tellinud oma elukaaslase Kati Tootsi salajase jälgimise. Oma magistritöö kirjutas Põder politseikorruptsioonist.

Kunagi varem ei ole Kaitsepolitsei ametnikku altkäemaksu võtmises (ametlikult) kahtlustatud. Erinevate süüdistustega kohtu alla sattunud üksikud kaitsepolitseinikud on aga õigeks mõistetud või on menetlus nende suhtes lõpetatud. Ainus kuriteos süüdi mõistetud kaitsepolitseinik, jalgratturi surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustaja Rauno Aasa aga "unustati" vangi panna.

Täna õhtul esinevad PPA peadirektor Raivo Küüt ning Kaitsepolitseiameti juht Raivo Aeg juhtumist ajendatud ühisavaldusega.