Sündmuse tõlgedamisel puhkes ettearvatavalt paranoialaine. Kuigi monoetendus "Adolf" on tegelikult hoiatusnäidend, leidus meedias venemeelseid või ka lihtsalt ettevaatlikke hääli, kes pidasid aprillirahutuste järel igasuguste adolfite eksponeerimist provokatsiooniks.

Teiselt poolt puhus justiitsminister Lang sündmuse suureks, lunides mitmelt poolt toetust seisukohtadele, mis on niigi selged. Muuhulgas palus minister rabi Smuel Kotilt, et Karu tänava sünagoog teeks "avalduse" sellest et juudid ei ole "Adolfi" etendamisest haavunud.

Rabi tunnustas vestluses USA saatkonnaga Langi kui tublit meest, ent mingit avaldust teha ei pidanud usumees otstarbekaks.

Meeleoluhoogudest üles köetuna kaebas minister Rein Lang sellest ajast peale mitmel korral valitsuse istungil et osa Eestimaa pressi taga, kes Langi "kiusab", seisab tegelikult imperialistlik Venemaa Gazprommedia.

Ei uurimisasutustel ega Ekspress.ee-l, kes taolistele väidetele ka põgusalt usutavaid tõendeid otsisid, ei õnnestunud midagi sisukat leida. Wikileaks ei ole veel avaldanud, kas justiitsminister oma vaimuvälgatusest ka USA saatkonnale rääkimas käis.