Tartu politseiprefektuur lükkas kuu alguses tagasi muinsuskaitse palve alustada seoses kultuurimälestise hävitamisega kriminaalmenetlust Seli vastu.

Kriminaalmenetluse alustamata jätmise põhjuseks tõi politseiinspektor asjaolu, et karistusseadustiku § 204 lg 1 kultuurimälestise, museaali või muuseumikogu rikkumine või hävitamine, millega põhjustati oluline kahju, nõuab avaliku asja rikkumist või hävitamist."Politseiinspektor on aga viidanud avaliku asja defineerimisel Asjaõigusseaduse §-le 9 lg 2, mis möödunud aasta 1. juulil kaotas kehtivuse," ütles Lindpere.

Seli ostis elamu Elva tänaval 1999. aastal ja alustas seal ka kohe ümberehitust.

Sama aasta novembris koostati akt kultuurimälestise rikkumise kohta, sest ümberehituse käigus oli elamul eemaldatud osa vaheseinu, lammutatud ahjud, eemaldatud siseuksed, lammutatud katusekarniis ja -kate.

Säilinud oli puidust peatrepp ja osa trepikoja trafarettmaalingu originaalviimistlusest, samuti vanad aknad koos kremoonidega ja välisuks ning fassaadide krohviviimistlus. Sama akti alusel kohustati Seli viima ehitustööd kooskõlla kehtivate seadusenõuetega, mida Seli, kes selleks ajaks oli teadlik, et tema maja näol on tegemist arhitektuurimälestisega, ei teinud.

2002.aasta alguses tuvastas muinsuskaitse, et lammutatud on ka enamik vanu puitvaheseinu ja rajatud uusi kiviseinu, lammutatud on puidust peatrepp, hävitatud on trepikoja seinte algne krohvkate esimese korrus ulatuses ja selle trafarettmaalingutega originaalviimistlus, lammutatud on trepikoja algne puidust vahelagi ja selle asemele valatud uus raudbetoonvahelagi.

Kriminaalasi saadeti uurimiseks Tartu politseiprefektuuri.