Tasku pakkumus tunnistati võitjaks vaatamata kõrgemale hinnale. "Kui te otsite mingit vandenõud, siis seda siin kindlasti pole. Ka pole see seotud Tasku kahjumiga ja minu rolli selles rendilepingus pole. Minu ettevõtted ja nende tegevjuhtkonnad töötavad iseseisvalt," tõrjus Neinar Seli kahtlusi, et tegu võib olla erakondliku abiga tema kahjumis suurarendusele, kirjutab Äripäev.

Seni Tartus Laial tänaval ruume rentinud kohtute raamatupidamiskeskus hakkas uut pinda otsima juba mullu sügisel. "Lõplik valik sai tehtud Tasku Keskuse kasuks, mis oma asukoha, ruumilahenduse, andmeside ühenduse ja turvalisuse poolest oli parim pakkumine," kinnitas kohtute raamatupidamiskeskuse juhataja Christer Haimi. Riigi soov oli leida 500ruutmeetrine ja maksimaalselt 150kroonise ruutmeetrihinnaga büroopind. Pakkumused võeti kokku viielt firmalt, sõelale jäid kaks: Tarmeko KV hoone Sõbra tänaval ja Tasku südalinnas. Kui Tasku pakkus lõplikuks hinnaks 118 krooni, siis Tarmeko oli tunduvalt odavam: vaid 105 krooni ruutmeeter. Ometi eelistas keskus kolida kallimale pinnale. Väike köök, palju koridore ja piisavalt tualettruume

Haimi selgitas justiitsministeeriumi juhtkonnale saadetud kirjas, et Taskus oli rohkem kabinetipinda, Tarmekos seevastu oli koridoride ja haldusruumide all ligi 65 ruutmeetrit. Kui Taskus oli Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse riigiasutuste magistraalvõrk, siis Tarmekos on ühendus raadio teel. "Samuti on Tasku keskuses igal osakonnal oma väike köögi- ja puhkenurk ning WC (kokku 3 WCd). Tarmeko pinnal on 2 WCd ja üks suur köögi- ja puhkeruum (35,25 m"), mis töötajatele ei ole vastuvõetav. Suurem osa töötajatest võtab oma toidu lõunaks kaasa ning lõunapausi ajal üheskoos ligikaudu 25 inimese einestamine ühes köögis ei oleks mõeldav," selgitas Haimi oma kirjas. Lisaks tehti kohtute raamatupidamiskeskuse töötajate seas küsitlus: 28st 26 eelistas kolida Taskusse. Haimi sõnul hoitakse varasemaga võrreldes kulusid kokku üle 60%, sest kui seni maksis kohtute raamatupidamiskeskus kuus üüri- ja kommunaalmakseid 167 000 krooni, siis nüüd 59 141 krooni.

Tarmeko KV juhatuse liikme Ago Niguli kinnitusel pole nemad saanud kohtute raamatupidamiskeskuselt sõnagi teavet äraütlemise põhjustest. Keskuse kolimisest Taskusse said nad teada ajakirjanduse vahendusel, seejärel saatsid selgituste saamiseks tähitud kirja justiitsministrile. Nigul ei mõista, miks Tarmeko pakkumine oli Tasku omast kehvem. "Keskuse toodud põhjendused tunduvad olema pigem otsitud põhjused, miks Taskusse kolida. Küsimus on selles, mis on riigi jaoks prioriteet? Arusaamatu, miks riigiasutus peab just kesklinna kaubanduskeskuses olema. Kas sellepärast, et kaubandus oleks lähedal?" küsis ta. Kohtute raamatupidamiskeskuse põhjendused, et Tarmeko hoones puudus korralik andmeside ning et nende pakutud pinnal oli 65ruutmeetrine koridoride maht, ei vasta Tarmeko haldusdirektori Ants Kippasto sõnul tõele. "Meil oli NATO sertifikaatidega kaitstud andmeside lahendus, samuti jõudsime kokkuleppele Elioniga. Mis puudutab koridoride mahtu, siis meie lõplik pakkumus oli arvestatud ilma koridoride pinnata," kinnitas ta.