Osaleme katses, millega püüame elektriarvet vähenda. Säästuostingute kohta peame kuu aega blogi ja kirjutame kokkuvõtteid Eesti Ekspressi kodulehele. Eriti lahe oleks kui keegi internetiavarustes surfaja leiab midagi kasutamisväärset. Või annaks meile nõu. Ehk pole palju oodata?

Meie Wennaga oleme selles katses majaomanikud ning Tartus on üks perekond Saale-Tõnu, kes esindavad korteris elavaid tarbijaid.

Hea osa on see, et juhul kui meie säästuotsingud vajavad investeeringuid, siis skandinaavlased maksavad selle osaliselt kinni. Rahasüst on hea selleks, et me ei jää soiguma, kuidas me kokku hoiaksime, aga pole nutsu. Aga me ei tee seda eksperimenti raha pärast. Ja me ei osale mitte mingil tingimusel reklaamis.

Katse ise käib nii: juba kuu aega on meie kodumaja pistikutes olnud vattmeetrid. Need on vidinad, mis aitavad mõõta kui palju energiat võtab telekas, arvuti või muud pistikusse ühendatavad asjakesed.

Me saame teada palju need elektrit kulutavad, siis saame tulemuse rahaks arvutada ja sealt edasi seada eesmärke. Näiteks: kuidas vähendada kulu põrandaküttele või pesukuivatusmasinale? Me saame teada, kui palju kulutab stand-by peal seisev televiisor elektrit või palju maksab pere mobiiltelefonide laadimine.

Heiditi-Wenna ja Saale-Tõnu energiablogi: http://minuenergia.wordpress.com