See kriisi „keerd" kestab Globa ennustuse kohaselt poolteist kuni kaks kuud, kuid ei too endaga kaasa tõsiseid katastroofe. „Venemaa tuleb sellest katsumusest välja," arvab Globa.

Sügisel, samuti juulis ja augustis toimuva kahe varjutuse järel saabub kriisi teine „keerd", mis võib olla märksa tõsisemate tagajärgedega.

Samas ei näe Globa vähemalt Venemaal suuremaid katastroofe või rahutusi. Astroloogi hinnangul võetakse Venemaal vastu radikaalsed sotsiaalseid hüvesid, pensione ja töötust puudutavad seadused. Maailmas ei toimu eriti palju sõjalisi konflikte.

„Mitte midagi ei tule sel aastal niisama kätte, õnnelik šanss tuleb välja teenida. Selles mõttes pole 2009. aasta avantüristidele soodne. Samuti pole see soodne individualistidele, sest eesmärkide poole tuleb liikuda koos meeskonnaga," ütleb Globa.

Kui Venemaa saab läbi katsumuste tugevamaks, siis Lääne tuleviku kohta on Global peamiselt tumedad nägemused. Lääs kannatab tema sõnul veel kaks aastat tõsise kriisi käes, mis muudab maailma võimujaotust. Siis, kui Venemaa hakkab kriisist väljuma 2010. aastal - alles siis saab Lääs tõsise hoobi.

„Kriis kestab 10 aastat ja lõpeb 2020. aastal. Euroopa liit kukub kokku, samuti NATO, tekib mitu Euroopa Liitu - Lõuna-Euroopa Liit, Põhja-Euroopa Liit jne. Saksamaa sõlmib alliansi Prantsusmaaga, Venemaa Ukrainaga," ennustab astroloog.

Globa sündis 16. juulil 1953. Tal on Vene ja Saksa kodakondsus. Väidetavalt kasutavad  tema teenuseid kõrged riigiametnikud ja isegi presidendid.

Kuulsamad ennustused, mis läksid täppi: Putini ja Medvedjevi tõus, NSV Liidu kokkukukkumine, 9/11 terrorirünnakud, Castro hääbumine.

Kuulsamad ennustused, mis ei läinud täppi: Castro surm 2000. aastal, Iraani pommitamine 2007. aastal, atendaat Bushile.