Mees (57) on lihtne inimene. Kaheksa klassi on ta koolis käinud, eluaeg lihtsaid ameteid pidanud. Huvitavaid kivikesi ja postkaarte kogunud (kaarte on tal 7300). Naist pole tal kunagi olnud. Elas sellessamas kahetoalises korteris koos isa-emaga, kuni surm vanemad kolme aasta eest siit ilmast ära viis. Tuttavad ütlevad, et ta on "vanade vanemate kasvatatud suur poiss".
Pärast isa-ema surma 2005. aastal ilmus Mehe ellu naisterahvas - tema selle korteri müügi taga seisabki.

Mees ei jõua saatust ära kiita, et niisuguse armsa inimese otsa sattus. Ja mis veel eriti tore - pruut on poole noorem kui tema!
Kuidas noored kokku said, selle kohta on mitmeid versioone.
Üks on selline, et kolme aasta eest keset päeva, kui Mees Rimi kaupluses söögikraami ostis, tungis kaitsetule naisterahvale kallale alatu pätt, rebis naiselt koti ja tormas sellega minema - otse Mehe suunas. Mees on aga kodus televiisorist palju kung-fu filme vaadanud ja võib metsas nii käia puid tegemas, et kirvest kaasa ei võtagi. Pikalt vahtima Mees ei jäänud, sasis röövlil kraest kinni, heitis hoogsalt üle puusa ja andis äravõetud koti galantselt naisele tagasi. Nii meenutab Mees oma elu tähthetke praegu.
Õrn naisterahvas oli Mehele lõpmata tänulik. Ütles, et käekotis oli väga suur summa raha ja kui Mees poleks vahele astunud, oleks varandus nüüd kõik röövli taskus.
(Endised kolleegid teavad veidi teistsugust varianti. Mees läinud õhtul maja taha prügiämbrit välja viima ja kohtunud veetleva tütarlapsega, kellest sai Mehe suur armastus.)

Noor daam oli Mehe vastu soe ja lahke. Uuris, kus Mees elab, millega tegeleb. Naisterahvas meeldis ka Mehele. Väga meeldis. Viisakas, sümpaatne, tark ja praktilistes asjades pädev. Ja peagi tundis Mehe vanapoisihing, et noor naisterahvas on kõige olulisem inimene tema elus. Mees oli õnnelik.
Enne ema-isa surma oli Mehe perekonna suvila maha müüdud ja selle raha eest ostis Mees kallimale auto, andis talle sularaha. Palk läks ka enamasti kõik pruudi kätte.
Pruut muudkui kurtis, et raha on vaja. Targa inimesena arvas ta (s.t pruut), et tehku Mees korteri peale hüpoteek ja võtku laenu. Kallim julgustas, et maksab ise võla pangale tagasi ja see pole mingi probleem. Mõeldud, tehtud.
Hüpoteek tehti 900 000 krooni peale, Mees võttis laenu, aga - või sa oskad ette näha, mis kive elu su teele veeretab - pruudil jälle rasked ajad. Võlga keegi tagasi ei maksnud, intress kogunes, võlasumma kasvas.
Jälle oli kallim see, kes lahenduse leidis. Müü korter ära, saad võlast lahti ja küll me leiame sulle ilusa vaikse koha elamiseks, kahetoaline ongi liiga suur!
Korteri eest saadud 825 000 kroonist läks 500 000 kohe pangale võla katteks. Ülejäänu laenas Mees jälle kallimale välja.  
Ise sai pärast korteri müüki kaks tuhat krooni.
Muide - müügileping tehti selline, et kui Mees 200 000 krooni eest kuu aja jooksul uut elamispinda ei osta, läheb see raha kohe maakleri firmale.
Maakler on Svetlana Kinnunen, kes hiljaaegu Kadaka puiesteel ühe vanahärra majaga tegeles. Sellel vanahärral oli ka noor pruut - Liis Haavel oli nimi. Ja tema kontori töötaja tungis Ekspressi fotograafile mõni aeg tagasi kallale.

Mees, kes korteri maha müüs, elab nüüd veidi tagasihoidlikumas linnajaos. Vahel võetakse siin mõni narkar kinni ja vahel läheb tühje maju põlema. Aga Mees on rahul, sest trammiühendus on hea ja Mees pole peenutseja.
Noor naisterahvas - endiselt Mehele kõige kallim inimene maailmas - organiseeris sõbrannast maakleri kaudu Mehele toa ühiskorteris. Tuba on endises tootmishoones, mis nüüd on kohandatud kortermajaks. Mitme elamise peale on üks kraanikauss, dušš ja väljakäik.
Kallimaga kohtub mees regulaarselt kokkulepitud ajal kokkulepitud kohas. Kodus mitte. Koju tuleb kallim siis, kui ta kokkulepitud kohta tulla ei saa.

Oranž Estoplasti kuppel heidab tervet seina katvale sektsioonkapile sooja valgust, kui Mees videvikutunnil televiisorit vaatab ja suitsu teeb.
Mees on aprillist saadik tööta ja rahata. Kallima ema olevat praegu Ameerikas. Kui ta Eestisse tagasi tuleb, hakkavad ehk rahad liikuma ja pruut saab võla tagasi maksta, loodab Mees.
Arvab, et kui raha käes, peab veidi laias maailmas ringi vaatama. Elu on ju alles ees, mis see 58 eluaastat ära ei ole!
Toa üürileping lõpeb mehel detsembri alguses.

Kes siis on see sümpaatne naisterahvas? Mees kallima nime avaldada ei taha, sest nad on nii kokku leppinud.
Endised töökaaslased ütlevad, et siin ei ole ju mingit saladust, see on kõigile teada: see oli Liis Haavel, kes pidevalt Mehe töö juures värava taga ootas. Diana Valgel Hobusel, kes tegi Mehe nii lagedaks, et sel polnud enam millegi eest suitsu ka osta!

Kes on Liis Haavel

  • Sündinud 2. mail 1979.
  • Õppinud Concordia ülikoolis juurat.
  • Praegu on Harju maakohtus pooleli kohtuasi, kus Liis Haavel peab andma vastust nelja kinnistu, nelja sülearvuti ja nelja mobiiltelefoni väljapetmises vanainimestelt ajavahemikul 2002-2005.
  • Süüdistuse kohaselt tegutses Haavel koos elukaaslase Vello Loitiga.
  • Eesti Ekspress on varem kirjutanud kümnest Haaveli eakast ohvrist.