Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu ütles Delfile, et juhtivprokurör Margus Gross lõpetas täna ettevõtja Neinar Seli suhtes algatatud kriminaalasja padrunite ebaseadusliku laenutamise asjus.

Kriminaalasja lõpetati avaliku menetlushuvi puudumise tõttu nn oportuniteedi põhimõttel. See tähendab, et isiku süü ja avalik menetlushuvi ei ole suured ning ta hakkab heastama või on juba heastanud kuriteoga tekitatud kahju, selgitas Uibu.

Kriminaalmenetlus lõpetati, kuivõrd kahtlustatava süüaste oli väike. Lõpetamisega võttis Seli endale kohustuse tasuda riigituludesse 13 000 krooni, lisas Uibu.

Ärimees Neinar Seli selgitas eile Äripäevale, et ta laenas padruneid tuttavale politseinikule, eeldades, et tollel on kindlasti relvaluba olemas.

Neinar Seli rääkis täna Eesti Päevalehele, et on juhtumist järeldused teinud ja tema jaoks on juhtum lõppenud.

„Hea, et see segane asi lõppes. Nagu ka varem olen öelnud, ei osanud ma eeldada, et nii kõrgel ametikohal oleval politseikomissaril puudub relvaluba. Näiteks kasvõi autobussi kasutades ei eelda ju keegi, et bussijuhil juhiluba puudub,” lausus Seli.

„Minule teadaolevalt ei ole ma ainuke isik, kellelt sarnasel viisil laskemoona välja on petetud. Sarnaselt minuga eksitas antud politseinik ka isikuid, kelle vastu antud asjas samuti nüüd uurimine lõpetati,” rääkis Seli. „Seega ei olnud ma ainus lihtsameelsest heauskne. Olen kontaktid antud kahtlustatavaga lõpetanud ning mul on kahju, et tema pärast peavad nüüd paljud inimesed kannatama ja vastutust võtma.”

Neinar Selile esitati kahtlustus tulirelvade padrunite edasiandmises isikule, kellel puudus vastav luba.

Kriminaalmenetluse Seli suhtes algatas kaitsepolisei, eraldades selle endise politseiprefekti Aivar Otsalti süüdistuse uurimisest.